Om Dengie

En ekspert på fiberområdet

Dengie Horse Feeds startede som et landmandskooperativ i 1968 og drives i dag stadig under samme etos ved at understøtte lokal landbrugsdrift, tage hensyn til miljøet og dyrke stærke bånd til lokalsamfundet. Dengie, der har været hofleverandør siden 2007, er UK’s førende producent af fiberbaseret hestefoder og den største leverandør af lucerne, som danner basis for virksomhedens omfattende produktportefølje.

Hjemmedyrket

Lucerne, en miljøvenlig afgrøde med bemærkelsesværdige sundhedsfremmende egenskaber til heste og ponyer, høstes fra marker i Essex og Lincolnshire, tæt på Dengies to produktionssteder, hvor den tørres og blandes med andre indholdsstoffer. Anvendelse af hjemmedyrkede råmaterialer hjælper Dengie med at holde fodertransporten nede på et minimum, bevare alting så friskt som muligt og muliggøre let sporbarhed, således at alle foderposer kan spores tilbage til de marker, hvor de blev dyrket.

En hårdfør afgrøde

Som medlem af ærte- og bønnefamilien er lucerne en hårdfør afgrøde med lange rødder, der sætter den i stand til at klare sig igennem nogle af de mest udfordrende klimaforhold. Den kan også trække kvælstof fra atmosfæren og sende det tilbage til jorden. Dette betyder, at der ikke er behov for yderligere gødningsmiddel, og efterfølgende afgrøder på marken kræver også mindre gødning. Lucerne står i jorden i tre år og giver ly til fugle, insekter og dyreliv gennem vintermånederne.

Et sundt foder

Lucerne er et naturligt, sundt foder, der er rigt på vitaminer, mineraler og antioxidanter tillige med protein og kalcium. Den er en vigtig kilde til yderst fordøjelige fibre, som spiller en fremtrædende rolle med hensyn til at få heste til at udvise en naturlig spiseadfærd og fremme tarmens sundhed.

Et anset varemærke

Dengie er et anset og fremtrædende varemærke med sine fiberfoderserier Alfa-A, Hi-Fi og Healthy, betroet og respekteret af hesteejere både i UK og i udlandet.

I forreste linje

Varemærkets ekspertteam af højt uddannede ernæringseksperter tilbyder fornuftig, kyndig rådgivning til heste- og ponyejere, der søger kosthjælp og -oplysninger gennem virksomhedens foderhjælpetjeneste og regelmæssige gårdbesøg. Teamet ledes af teknisk chef og produktchef, Katie Williams, MSc (Dist), som er ansvarlig for at sikre, at Dengies beholdning af foder forbliver i forreste linje indenfor hesteernæring.

Uddannelse

Uddannelse er livsnerven i Dengies historie, da virksomheden forsøger at fremme vigtigheden af at holde heste og ponyer i fin form ved at fodre dem med den kost, som naturen har tiltænkt dem. Dengie har gjort dette i mere end 40 år, og der er ikke tvivl om, at virksomheden vil fortsætte med at gøre det i mange, mange flere.